Att hjälpa sig själv


Att hjälpa sig själv - Dave Pelzer

"Med denna sin fjärde bok vill Dave Pelzer visa hur man trots svåra upplevelser kan gå vidare och skapa sig ett lyckligt och meningsfullt liv. Med enkla, handfasta råd, och med sina egna erfarenheter som belysande exempel, guidar han läsaren mot en mer positiv livssyn och en större självtillit. Här finns råd om hur man skaffar sig nya, välfungerande rutiner som leder framåt i livet, hur man kan minska stressen i tillvaron och hur man kan vända negativa erfarenheter till positiva krafter som ger en styrka att gå vidare. Vidare talas om vikten att reda ut sina nära relationer, kanske avveckla vissa och främja andra. Författaren betonar också vikten av att ha någon att prata med som man verkligen litar på, och som man kan gå på djupet med." Bokus.com

Denna bok läste jag, i alla fall minst halva boken efter att jag hade läst Pojken som kallades Det. Jag skulle verkligen behöva erfarenheterna efter den boken just nu. Egentligen så skulle jag behöva boken nu. För grejen är att jag inte alls kommer ihåg vad den handlade om, det känns inte som om jag har läst den. Det måste ha varit då, den tiden då när jag skulle läsa något då jag bara kodade av bokstäverna med ögonen. Famlade med ögonen över meningarna och bläddrade i bladen. Då jag trodde att jag gjorde något, som jag gjorde men i själva verket tänkte på något helt annat och var någon helt annan stans. Det låter som att jag läste mellan raderna, ordagrant! Men när man gör det så förstår man verkligen. Jag förstod inte. Det är mycket jag vet. Men det är lite jag förstår. Det räcker inte med att man vet, man måste inse det!


Att barn påverkas så mycket av sin omgivning
gör att hon facineras av dem!



Hon ville bara göra gott och ändå fick hon namnet Fröken Svår




Lars Winnerbäck

Hon åkte hem



Hon åkte hem men vart tog Veronica vägen. Jag visste att det skulle bli så här. Jag ville inte att det skulle bli så här. Är det jag som gör det till vad det blir till. Himmel och Hav. Svart och vitt. Helvete och Paradis. Finns det motsatser av allt. Jag säger något som både jag och ni vet att det är en vit lögn. Svider sanningen att säga så högt. Ja.
Tack för att ni finns där. Tack för att det finns ytterligare platser att rymma till.


Stay in touch people!


© Foto taget i Hallsberg i Höstas
Jag typ dog när jag såg telefonkiosken, den är liksom, speciell <3

Japp, jag ska alltså vara borta från Forshaga i tre veckor. Har massa saker att ta med mig hem, endel som skall stanna där men det mesta är kläder som jag ska ha med tillbaka. Skulle aldrig få med det på tåget så jag har bett min kära fader att komma hit och hämta mig och baccus med bil. Han är snart här. Bara grejen av att han åker hit för att hämta mig, även fast det var jag som bad honom. Så känns det som om jag protesterar att komma hem och att han kommer hit för att hämta mig, fast i protest. Men jag vill ju faktiskt hem, också! Och jag tänker inte protestera. Men det känns som om pappa åker för att hämta sin dotter på internatet hon inte vill lämna. Fast egentligen är det massa andra saker jag flyr ifrån.



Lars Winnerbäck - Fröken Svår

Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra
 
Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om
 
Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Mot som som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår

Och du fick höra utav vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt

Man måste åka hem för att kunna komma tillbaka

Imorgon lämnar jag Forshaga för tre veckor. Första veckan är det sportlov och de två andra veckorna ska jag göra min praktik på Dog Planet i Stockholm, Östermalm. På praktiken får jag sällskap med Åsa, det kommer bli underbart och jag ska bo hos Jenny i Nacka, Orminge (typ, kanske?) vet inte riktigt. De där med minne kommer väl med åren. Det ska bli roliga veckor men har också mycket att se fram emot innan det med. Imorgon blir det disco i Västerås. Ska till Örebro i veckan och träffa Ellen och Co. där vi ska roa oss på Gustavsvik och Boda Borg. Onsdagen bär det iväg för att ställa sig på skidorna. Kolsva kommer jag väl inte se så där mycket av, lite rök kanske.

Tiden tickar. Forshaga lever och nu är det dags för Sportlov. Att lämna detta ställe är väl ett måste, för att kunna komma tillbaka till allt och alla och uppskatta det ännu mera. Veckan har varit härlig. Många sköna kvällar med bland annat klyftpotatis i ugn och kladdkaka till efterrätt, det gillar vi dé! Skoluppgifterna har gått bra och att redovisa Eget moment 1 i Torsdags gick bra. Jag visade att jag lärt Baccus 'kryp' och hur jag lärt in det.

I still se it all, our last summer...

"No, no Don't phunk with my heart...

Don’t you worry ‘bout a thing, baby
Cause you know you got me by a string, baby
Don’t you worry ‘bout a thing, baby
Cause you know you got me by a string, baby"


Dagen började med en engelska lektion där vi skulle berätta muntligt på engelska om vår bok vi läst. Jag var helt oförberedd och det enda jag viste vad jag skulle säga, var att 'jag har läst en bok om en tjej som pressar sig själv i skolan och skär sig med knivar och blad i handlederna.' Det var första gången jag gick upp och pratade för en klass utan att vara ett dugg nervös....!!!!
Det var verkligen jätte skönt. Jag pratade en mycket längre stund än vad jag hade tänkt, och jag kom på vad jag tyckte om boken under tiden, det hade jag inte ens funderat på. Det var synd att den var tråkig, för det är ett sådant bra ämne.

Matte lektikonen var ju helt klart bäst. Bästa HÅKAN, mattelärare bjöd på kladdkaka :D



Idrotts lektionen innehöll dans. Inte dans skulle jag kalla det för. Men typ barn-dans-lekar som kallar sig för Jenka och Trojka. Sedan var det dags för bugg. Så sjukt kul och saknar folkets hus i köping, lite lite ^^

POF'en, Projekt och Företagande var det dags lärande samtal, som en slags debatt. Det hade jag verkligen sett fram emot. Det är så kul att arrgumentera och diskutera.

Ämnena vi hade var:
Är det rätt eller fel att stjäla texter från nätet till en inlämningsuppgift?
Vad anser du om att homsexuella skall få adoptera barn?
Är du beredd att förändra din vardag för att förbättre miljön?
Ska det vara tillåtet att göra abort om man får information om att det finns risk att barnet har en allvarlig åkomma?
Ska män tjäna mer än kvinnor?
Är det rätt med aktiv dödshjälp?
Är det okej att göra abort med anledning till "fel" kön?
Vad tycker du om att smink testas på djur?

Dessa ämnen hade vi fått en vecka på oss att instudera fakta om. Vi blev indelade i grupper och för varje ämen skull en vara ordförande, lägga upp frågaen, en vara sekreterare och gå ett varv i gruppen så att alla får säga sitt och sedan frågor och diskussioner till varande. Jag började med att vara sekreterare, jag kan ju bara säga att det var svårt, men det gick att vara tyst! ;)
Som de flesta vet så har jag ju päron till miljönissar och jag kände verkligen att jag var mest insatt i den frågan och hade flera exempel och argument, det var lite roligt. Många av de andra ämena var även roliga att diskutera. Fler sånna här uppgifter och arbeten skulle jag villja ha i skolan. Det är en bra övning, att man ska försöka ge lika mycket talutrymme till alla.

Hem, äta och vila lite. Sedan iväg på dansen. Underbart. Det är så satans underbart att dansa!


Veronica, Veron, Vronq.... &
Baccus, Kalven, Flata...    <3

kvar denna dag

- klicker träna med hunden och skriva tränings dagbok
- duscha
- skala banan
- hoppa på mawlin
- renskriva pof-protokollet
- bortsa tänderna
- kolla på stjärnorna i taket.... ZZzzzz ZZZzzzz

En egen fettisdagsbulledag



Nästa Tisdag är det semledagen, och då är inte vi här. Då är vi långt ifrån älskade Forshaga. Så vi bestämde, jag och johanna bestämde att denna tisdag skulle vara vår egen semledag. Därför så bakade vi semlor idag stora, feta och goda! Bullar med mandelmassa och grädde, mastiga och underbart goda och alldeles alldeles spyfärdiga. Tihi mys, mys! Skön dag idag appropå de' Jag kom fram idag att - att livet i Forshaga är en enda stor, stor Musikal. Vi sjunger var dag, showar och dansar! Underbart, så underbart!

"Now I've had the time of my life
No I never felt like this before
Yes I swear it's the truth And
I owe it all to you 'Cause
I've had the time of my life
And I owe it all to you"



Tillbaka till livet i Forshaga



Does everybody escape to a better place


Tillbaka till Livet i Forshaga i Söndags kväll. Jag bemöttes av massa glada miner och folk nere hos Linnéa och Anna i lägenheten inunder. Alla vi (=jag, johanna, victor, néa, lillebror, anna, jonas, åsa, malin, ellen, ellens kompis felicia, fingret och jenny) åt bakad-potatis tillsammans som värsta söndag middagen i Forshaga, jätte mysigt. Tanken var att vi skulle ha massa mys med filmen Föräldrarfällan (älska den filmen), men jag gick och la mig tidigt med min förkylning och det kommer säker bli av i veckan. Underbart att vara hemma igen och jag kommer sakna skiten ur mig på sportlovet och praktiken. Idag var det verkligen en chill måndag. Först ner till stallet, där hade proppen gått så det var iskallt i stallet hos hundarna så alla fick ha med sig poffsarna på lektionen. Efter klass rådet på Engelskan gick Jag, Åsa, Ellen och Ellens kompis Felicia hem till mig och läste i våra engelska böcker och myste med varmt te. Sedan var det hemarbete med POFen (Projekt och Företagande) där vi skulle läsa in oss på några ämen och frågeställningar som vi ska ha debatt om. Vi ska diskutera bland annat om 'Är det okej med tester som visar om ditt barn har Down Syndrom, för att veta om man ska ta bort det eller om det är lika värt som alla andra barn och ska behållas?' 'Är du berädd att göra mer vad du kan i din vardag för att förbättre din miljö?' 'Ska homexuella då adoptera?' 'Är det okej med abort?' 'Är det okej att kopiera texter från internet?' Det ska bli mycket intressant och spännande på dessa diskussioner. Det är även mycket skönt att vi får plugga hemma mycket, genom att sedan visa att vi verkligen gör det på en annan lektion då det visar sig. Chill dag idag. Jag, Johanna och Malin var nyss iväg till ICA och handlade lite mat. Imorgon har jag och Johanna vår alldeles egna FetTisdag/Semeldag då vi ska baka massa goda semlor. Just nu har jag myst med Hallonkräm och grädde. Nu blir det till att plugga cellens uppbyggnad.

Världens Bästa Veronica

Underbara ni...

Helgen spenderades i Köping, Kolsva. När jag kom in med tåget på perrången stod Lisa där för att hämta mig och pappsen skulle hämta Baccus. Några minuter senare kom Josefie in med tåget från Västerås. Vi åkte iväg till Madeleine där även Lisa H var (och pappa o baccus till kolsva). Hela gänget samlat. Underbart att träffa er flickor. Underkvällen bjöds det på tacos, massa chips och maddes special de lux dipp. Vi pratade lite om vårat läger i allmänhet och vad vi ska tänka på. Fler idéer ploppar upp efter hand. Jag fick världens överaskning då jag helt plötsligt blev uppvaktad som om jag fyllde år. Det har jag ju gjort också, fast då var jag i Forshaga i början av Januari. Så jag fick jätte fina presenter, en otriligt vacker tavla, en underbar sten och ett par fantastiska vantar. Tack igen för det. Mer av kvällen vill jag inte avslöja, det håller vi oss för oss själva. Helt underbar mys kväll i alla fall.

Lördag morgon var Josefine tyvär tvungen att åka hem till sina poffsar. Vi låg och drog oss i sängen tills vi sedan någon gång mitt på dagen kom ut på stan, tihihihi för att gå på marknad. Vi spenderade pengar på ett allt-10-kronors-stånd och köpa munkar. Sedan gick vi hem till Lisa A. Kommer inte riktigt ihåg vart tiden flög iväg och med vad sen. Men massa snö, en pulka och tre galna idioter var inblandade. Sedan försvann en idiot iväg på en teater och då var dom bara två. Två idoter i ett hus. En Veron och en Madde. Det kan inte mera bli en skruvat. Det slutade med att vi lärde oss en hipphopp/street (eller vad det var) dans från YouTube. Kul hade vi iall fall. Sen bar det av till Kolsva. Jag vet inte hur det går till men Anders har typ alltid rätt. Jag kan ju bara säga att det Inte blev det jag sa. Ungefär sömn och plugg. Hel mysig kväll med massa flumm, bjöd den dagen på. Två blondiner och ett kinderägg, kan man ju bara säga! Underbart att träffa älskade systeryster föresten. Jag säger bara satsa så Jönköpingsuniversitet och Alex ;D

Söndag: WM, Wästmanlandsmästerskapet i Agility i Fagersta, Norberg.

Underbar tävling med underbart agility folk. Under dagen lärde jag och madeleine, lisa dansen. Vi försökte även med många andra. "Flickorna demmonstrerar, Flickorna har fått nog, flickorna vil ha frihet - här på våran jord!"  (mel. älgarna demonstrerar ;D

Baccus och Jag är i topp form nu kan man ju säga. Vi bjöd på tre nollade lopp av tre möjliga och det resulterade i en tredjeplats totalt. Grattis till Erika Lindqvist som knep både första och andra plats med hennes Flat och en Groenendael. Jag säger bara Flattar dom kan dom med! :D Detta ska bli vår bästa agility sässong.
Tack igen för stödet Lisa och Madeleine, och många borde även tacka oss! ;)


Världens Bästa Veronica

Jag är fan-i-mig världens bästa Veronica.
Helt enkelt, så är jag det. För jag har världens bästa vänner <3

Tack, jag älskar er





Jag drömmer om att ta mig till horisontens ände
och sväva med havets vindar.

Att få sväva med vinden och havets krafter
utan att du kan styra mig.

Jag skall inte vara i din väg men var då inte i min
där jag ska säva med havets vindar.

Världens Bästa Veronica

Fredag den 13:e Februari



- I belivie I lost my wings -


Dagar som igår älskar jag bara!
Först var det svenska och jag försökte att sätta ord på något oförklarligt.


Auschwitz

-
Sedan var det HUNDlektion och agility stod på schemat. Det vara bara att pallra sina lata, ben iväg mot ridhuset i Skived. Vintern var underbar igår. Tio minusgrader, snö och soligt - underbart väder! Agility träningen gick bra och sedan var det dags för en fin promenad i vinterlandskapet tillbaka igen. Väl hemma blev det till att städa hela lägenheten efterom det skulle bli städkontroll och söta johanna är sjuk. Älskade Micke Fritidsvärd glömde bort våran lägenhet och efter någon timmes övertids väntan ringde en mycket arg och hungrig Veronica till Micke Fritidsvärd och sa att han fick ta sig hit fort för att det är nu det är städat och jag är jätte hungrig (vi skulle laga ungspankaka och då skulle det bli disk igen). Jag fick tillslut mat i mig och lägenheten vart godkänd. Kvällen spenderades med underbara människor på ett underbart ställe.

Idag skall jag och min ädla kalv åka med ett tåg till mina älsklingar i en stad far far away!
Idag är det Fredag den 13
Imorgon är det Alla hjärtans dag.





I believe I can I believe I will (oh yea)
I believe I know my dreams are real
I believe I'll chant I believe I'll dance (I gotta dance)
I believe I'll grow real soon and That is what
I do believe (I do believe! yayeeyay)


"Yesterday is history, Tomorrow is a mystery and Today is a gift"


When accountants didn't have control!

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In seventy-seven and sixty-nine revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In seventy-seven and sixty-nine revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

When pop stars still remained a myth
And ignorance could still be bliss
And when god saved the queen she turned a whiter shade of pale
My mom and dad were in their teens
And anarchy was still a dream
And the only way to stay in touch was a letter in the mail

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In seventy-seven and sixty-nine revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair

When record shops were still on top
And vinyl was all that they stocked
And the super info highway was still drifting out in space
Kids were wearing hand me downs
And playing games meant kick arounds
And footballers still had long hair and dirt across their face

Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
In seventy-seven and sixty-nine revolution was in the air
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
I was born too late into a world that doesn't care
Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair











Förövrigt så var denna dag underbar! Matteprovet gick bra och jag har längtat ihjäl mig i två veckor till denna onsdag då det var dags för danskursen! Åsa, Ellen och Néa var gladast på mig och jag bara älskar dem. Jag älskar att göra andra glada, då blir jag glad! Ni lyser upp min dag. Allting går bara för bra nu, jag är snart rädd att snubbla på nåt. Men man kan inte gå runt och tänka så. Det är liksom bara att njuta det finns inget annat. Forshaga in my heart!
Dans kursen för övrigt var aj najs. Sååå johanna basket dunk :D älskart' och det visade sig att vi ska köra masa olika stilar hiphopp, jazzfunk, street, ragga, house... med mera såå jäkla kul!!! Glädjen sprudlar i kroppen av att dansa! :D
Kursledarn var helt okej skön :D det kommer blir great!! Nästa gång ska vi inte vara lika blyga, vi blyga, ja det är sant!

Tack alla människor för denna dag :D


Imorgon är en annan dag, en bättre dag <3
Always and forever....

Dagens Kommentar:
På biologilektionen läser vi om celler och liv...
Sista lektionen typ halv 5 jag håller på att DÖ

- Människan behöver energi!
  Jag är hungrig.

Den 10:e Februari 2009 så jävla speciell dag <3!!

Malin Andersson, det underbarnet har gått och funderat på vad som skall hända denna tisdag? Vad är det för speciellt med denna tisdag. Tisdag den 10:e Februari 2009 - en jävla speciell dag <3!!

Jag vill bjuda er på en historia, en historia så bra, så bra!
Denna historia heter:

Historien om en Veronica Whiman tisdagen den 10 februari.
Skriven utav självaste - Åsa Harrysson.

En morgon försover sig Veronica till friluftsdagen och beslutar sig för att messa och ringa diverse personer, när hon tillslut ringer en Åsa så säger denne att hon kan åka utan sin ädle kalv med henne i en bil till denna friluftsdag. Ett finger, en Ellen, en Åsa och en Veronica far iväg mot en friluftsdag. I bilen får Åsa en mössa som ska hålla henne varm heeeeela dagen, det gjorde den inte för Åsan använde den inte:(. Veronican åkte lite skridskor, ägde ganska stort på skidor, gick en tipspromenad och vet nu hur långt det är mellan Knipan och hundstallet(attens><). Åt mången hamburgare och servade kompisar med hamburgare och biffar. Bjöd på godis och våt kola. Pimplade med pimpelspö och lade sig i snö. Satt i killarnas omklädningsrum och väntade på att killen som hamnat i vaken skulle klä av sig och duscha. När hon väl tog sitt förnuft tillfånga och förflyttat sig till tjejernas omklädningsrum bjöd hon på show i form av "dansa med Leroy-danser". Slutligen åkte hon hem från denna friluftsdag och insåg att Benneth var den längre i Björn-och-Benneth-duon. Väl hemma sov jag och träffade inte Veronica förräns hon kom hem(19.30) från att ha renat sin kropp i klorvatten, väl då insåg jag inte hur denna dag skulle sluta... Jag går hem, lyssn...[vi skippar den här biten.] Efter att en Åsa tillsammans med Malin, JohAnna och Linnéa har dampat runt på ICA och ätit upp nästan alla gratisvindruvor i skålen vid frukten, så går vi hemmåt och Malin upptäcker ett brev [EN FAKTURA] till en viss Åsa Harrysson. Brevet var i hemlighet [EN FAKTURA] en inbjudan till en danskurs[I JAZZFUNK OCH STREET]. Åsan blev förskräckt av inbjudan[FAKTURAN] och såg att adressen 17B hade ett finger med i spelet, hon småsprang oskillat dit och sade till Veronican att hon oväntat fått ett brev [EN FAKTURA]. Veronican skrattade och sade att, "du dansar och flamsar runt i vårat hus, du ser ju ut som en lus(er). du är så löjlig att det är synd om dig, visa att du är en man och gå en danskurs med mig." Åsan var skeptisk och osäker på vad dennes moder skulle tycka om det, då hon brukar vara skeptiskt till sådana saker. Åsan tog 4 sekunder att övertala till att gå danskursen [I JAZZFUNK OCH STREET], Åsan ringer sin mamma och övertalar denne till att det är så schteeekigt att gå kursen!

Jag älskar verkligen denna historia så sjukt mycket. Den är så vacker, fin och alldeles, alldeles Underbar! Och det bästa är att den är så, så verklighets baserad på denna Veronica Wihman.

Friluftsdagen idag var suverän och jag ångrar inte att jag tog chansen att åka med, trots att jag försovit mig, men det var så värt. Tack åter igen till mina föräldrar som ställde mig på skidor vid 3 års ålder, den lilla skikande skitungen, Då så kallad Vronqis för att hon var så vrong och envis och besvälig. Jag älskar att åka skidor och jag måste bara berätta att jag åkte 5 km på 26 minuter. Hör och häpna! Åter igen så hade jag aldrig klarat det om jag inte hade haft världens bästa stöd av er. Mer utav friluftdagen har ni redan hört om skridskor, skidåkning, pimpling och tipspromenad.

För att ni ska förstå...
Åsa Harrysson är den mest underbara och OFÖRUTSÄGBARA person jag känner <3
Hon är min förebild och idol och min brutta som jag shakar ass'et med så hårt varje dag. Alla som känner henne skall vara tacksamma.
No one on earth is like her!


Det var om Åsa det, och det som hände var att...
en vacker dag då jag går hem från skolan, går från Knipan på väg mot förorten, mitt kära hem! Ser jag en annons på en anslagstavla - den bara lyser för att jag, just jag skulle se den! En annons om en Jazzfunk/Street danskurs i Forshaga. Reflexen går så HÄR fort och jag hinner knappt blinka för änn jag har ringt upp på numret och anmält mig och åsa till kursen. Fan vad kul tänkte jag! Är jag inte lite, lite oförutsägbar kanske?! Åsa kan väl inte ana på jorden att jag skall ta med henne på en danskurs bara så där. Nämen hoppsan Vronq har anmält dig till en danskurs, uhm otippat? vava!

Fortsättningen vet ni, åsa får hem en faktura ><
Det var inte tänkt att det skulle bli så.. men gaaah! Det blev bäst ändå!
Nu har vi varit helt exalterade och cp glada för denna dag :D
Imorgon blir det 100% dans <3

En dag att minnas



Ellen <3
Imorgon blir en bättre dag!




jag säger bara...

ÅSA HARRYSSON <3


You feel like heaven to touch



You feel like heaven to touch
I wanna hold you so much

Om jag kan se min värld i rosa
är din värld också i rosa då
Om jag kan se min värld vacker
är din värld vacker då
Om jag kan se dig i min värld
är jag i din värld då
Stop, stop!
Lever vi ens i samma värld?

Kan jag göra din värld rosa
ser du den i rosa då
Kan jag göra din värld vacker
ser du den vacker då
Kan jag göra så att du ser mig i din värld
ser du dig då
Stop, stop!
Lever vi ens i samma värld?

- Veronica.

Dags för en kurs i tävlings psykologi?

I fredags kom Josefine hit till Forshaga, underbart! Som jag har längtat efter den bruden... <3
Det blev till att bjuda på klyft potatis, hamburgare och bearnésås som välkomnande. Vi kollade lite på en agility film av den Amerikanska Agility instruktören Greg Darret och åt godis till. Jag tycker att han är jätte bra och det syns att det är hans agility tänk och principer som Hans Nordgren har lärt mig som sitter i mig. Han har verkligen tänkt igen allt. Men jag har hört att han inte har lyckats så bra själv, men han kanske jobbar med på att förmedla något till andra. Han kanske inte har den rätt tävlings tänket. Det har jag märkt att det behövs efter den här helgen. Jag vill verkligen gå en kurs i tävlings psykologi. Det har så mycket med det att göra tycker jag, om man lyckas. I mars ska jag iaf gå en agility kurs för Annica Aller, det ska blir skit kul! Jag har ju missat henne i två år av olika anledningar.

På morgonen bar det iväg jag, Josefie, Johanna, Malin och Åsa i en hundsports-buss utkörd av Olle Fritidsvärd till ett ridhus där Karlstad BK annordnade agility tävlingen. Anna, Sandra och Siri var redan på plats. Elin K från Köpings HU och Kicki och Hasse från Fagersta KK var även på plats. Efter många timmars väntan var det äntligen dags för large klasserna efter lunch. Det började med Agility klass 1, jag ville verkligen ta min sista pinne där men gjorde allt för att inte tänka på den!
Koncentration på banan, vad ska jag göra. Hum? det var en springbana som gick i en cirkel, här var det bara att tuta och köra - fullt ös medvetslös! I startfållan shhiiit, nu hänger det på mig. Nej nej nej!!! Innan jag gick in på banan tänkte jag - Nu jäklar ska vi ha kul, det är det här jag älskar - jag har väntat nu i flera timmar att få gå in på banan nu. Jag vill vara på banan, nu är det vår tur. Nej slappna av nu, låt Baccus göra sitt jobb, han vet vad han ska göra!
Så virrvalde mina tankar innan starten!


Inne på banan finns det ingenting annat. Allting annat är suddigt. Men att ha en sån bra hejjar klack ger suusen! Och jag och Baccus springer ett nollat lopp!
Klassen slutade med...
1:a plats Veronica och Baccus Tid: 29,69 Fel: 0,00
Pinne, uppflyttning och den första officiella Vinsten! Helt otroligt!
Tack tack tack, för stödet flickor <3

Border Colliesarna är min Flats största konkurenter, så det var kul att vi tog dem i en springbana, eftersom BS'na verkligen har farten av sig själv. Jag ska verkligen kämpa, jag och min kalv på banan börjar komma igång! ;)
Men gud vad jag drömmer om att ha en BC ändå... :)

Josefine och Rasmus var skit duktiga. Men dessa jävla nerver, dom tar slut och död på oss! Vi måste verkligen gå en kurs i tävlings psykologi. Man måste ha nerverna för att kunna koncentrera sig och prestera. Målinriktningen och tävlingsmänniskna finns. Men om man inte vore så jäkla nervös så skulle det gå ännu bättre...

Att vinna varje gång som typ Anja Persson, Carolina Kluft eller Veronica Bache krävs det något speciellt för. Mitt nollade agility lopp är jag otroligt nöjd över. Men jag är ÄNNU mer nöjd över den inofficiella hopp loppet då jag också gjorde ett nollat lopp, låg i ledningen en stund och slutade på en tredje plats. Jag är mer nöjd över det loppet för att för det första så var det en mycket svårare och knivig bana som det är roligare på när det går bra. Och för det andra är det mycket mycket svårare att prestera EN GÅNG TILL. Att göra ett nollat lopp kan man göra, men just att göra det en gång till! Det är svårt.
och vi klarade det! :D

Tack för helgen Josefine, och vi ses nästa helg! Då ska vi tävla Wästmanlandsmästerskapet och planera inför lägret.
See you girls <3


Tihihi se denna Flat som ett hot på Agility banan?! ;D

Ännu en dag med möjligheter!



Dagen började med en Svenska lektion. Då jag lyssnade på folk som redovisade sina muntliga presentationer. Jag ska presentera på torsdag. Jag har tänkt att snacka om Auschwitz, hur det var och hur jag upplevde det när jag var där. Det ska bli roligt, det kan bli bra. Men det kommer det inte för jag blir ju så fruktansvärt för onödigt mycket nervös! Min favorit, jag ser fram emot Malin redovisa som ILLRAR ^^

På hundlektionen hade vi teori om inlärnings tänket eftersom vi just nu håller på det klickerträning, som är sjuukt roligt. Riktigt roligt tränings pass fick jag och Baccus, han var jätte taggad efter ha suttit i boxen någon timme på förmiddagen. Fram till lunch blev det till att skriva loggbok om träningen. Ehm? det var något nytt. Inget för mig jag känner för att tänka och ändra träningen under själva träningen. Men det är jag och jag kanske, kanske en vacker dag förstå mig på det med att skriva loggbok. Före och Efter. We'll se.
Lunch. Äntligen. Varför är jag alltid hungrig? I alla fall så bar det iväg med raska steg till matsalen och efter det. Ja då stack jag och My en snabbis till affären för att köpa godis. Det bör inte bli en vana!

Valpens-utvecklings-provet gick sisådär. Det hade varit enkelt, om inte perioderna hade varit så oregelbundna/övergående. Veckobesiktningen gick jätte bra, då kalven har försått att det spelar ingen roll vad jag säger matte kommer ändå stoppa upp en temp i rumpan på mig. Så lika bra att bara stå och vara duktig :D

Tanken var att gå till gymmet med flickorna idag. Fast det blir inte alltid som man tänkt sig.
Vi bangade gymmet och tränade i lägenheten i stället. Nog för att jag är en klenis och inte kan göra armhävningar.
Men jag har VILJAN att slå rekord. Och jag har VILJAN att sitta i 90 grader, längre än förra gången...
och jag har VILJAN att sitta i 05:32:05 minuter. Ohh ibland är man såå stolt!!! :D



VILL HON SÅ,
VILL HON.


En dag i Forshaga.
Tack för mig.

RSS 2.0