Topp i Ung Privatekonomi

Den 30 April samlades en grupp i ett grupp-rum på Forshaga Akademin för att skriva så att pennorna skulle ryka och tänka så att det skulle lukta bränt. Vi skulle ställa upp i en aktiekunskapstävling "Ung Privatekonomi". Gruppen bestod av Elise Gustavsson och Philippa Ödman (Hund3), Veronica Wihman, Linnéa Åkerblom och Åsa Harrysson (Hund1), Rickard Palm (Vilt3), Marcus Petersson och Elias Ljungberg (Sport1) med gruppnamnet "Hundsportstjejer och några killar".

I några veckor hade vi träffats en eller två timmar i veckan för att lära oss så mycket som möjligt om Aktier, fonder, sparande o.dyl. Lärarna Per Leandersson och Oskar Engdahl hade verkligen kläm på det här och hade varit med på noterna i flera år, både eget sparande och varit med då skolan ställt upp i denna tävling. Med blandade resultat från tidigare år med bästa resultat på en andra plats (25 000 kr vinst check) på prispallen hade vi lite press på oss. Timmarna som vi spenderade innan tävlingen var riktigt intressanta och roliga, men riktigt trögt att ta in då alla timmar var mellan 17-18 efter en lång onsdags skoldag. Under tävlingsdagen fick vi ihop ett arbete på 18 st dataskrivna sidor och en trevlig dag.

I "Ung Privatekonomi" ställde 120 st skolor i Sverige upp, varav de flesta läser Ekonomi vilket vi inte gör.

Idag fick vi veta att vi kom på en fjärde plats av 120 st skolor. Det är helt otroligt, helt ofattbart och galet kul. Med tanke på hur förvirrade och helt ovetande vi varit på Per och Oskars kvälls undervisningar och att vi ville heta "Forshaga Comfused" som lagnamn på tävlingsdagens morgon. Vi var en mycket härlig grupp och vi lärde känna några fler sköna människor på denna skola.



Kommentarer
Postat av: Mad

Grattis!! Du är verkligen helt otrolig! Vinner hela tiden!! :D Grattis igen! <3

2009-05-27 @ 00:51:33
URL: http://madillly.blogtown.se
Postat av: josefine

håller med madde, haha :). grattis :D!<3

2009-05-27 @ 07:04:44
URL: http://josefinewestling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0