Ett försök att ta sig ut i arbetslivet!

Lågkonjuktur
är det nu
men vem skall jag vända
mig till, när inget hända?


Att rimma är inte mig grej, men vad skulle hända utan mej?


Denna dag har jag tillbringat på Köpings gator och torg. Imorse när jag stod framför spegeln och hade klätt mig för att söka sommarjobb (som jag skulle göra) tänkte jag för mig själv "Okej, mer än så här seriöst går det inte att klä sig, om man heter Veronica". Jeans, t-shirt, en kofta och en sjal. Och så gav jag mig iväg...

I hela femton stycken affärer, butiker och företag har jag vänt mig till angående ett sommarjobb. Bättre sent än aldrig, skulle jag villja säga för det var iallafall värt ett försök. Jag hade ändå en rolig tid, trevligt att prata med människor som är schyssta tillbaka. En god lunch hade även jag och min mamma på Kina Restaurangen Xuan på Big Inn. Jag tycker att jag träffade mycket folk som jag kände idag. Kompisar och lärare från Malmaskolan och vuxna människor som mamma och pappa känner. Tänk alla dom som bor här i fjärde generationen och bor här året om, dem kan ju inte gå någon stans förrens dem träffar och hejjar på folk. Jaja, det är Köping det. Usch vad jag bojkottar dessa städer, dem är jätte söta :)

Att göra ett bra första intryck, prata ordentligt och intressant och det allra viktigaste att våga gå in. Jag sa det till min mamma innan första stället: Nu skall jag trotsa mina farhågor! Det gjorde jag verkligen och känner mig nu glad och nöjd över det. Jag känner att jag har lärt mig något av den här dagen. Dels att gå in och söka sommarjobb och att om man lägger in en påminelse på mobilen, ska man komma ihåg den även när man tittar bort från mobilen :) Den 1:a Januari hade jag en påminelse på min mobil om att söka sommarjobb till sommaren. Nu blev det som det blev, men jag har lärt mig mycket på det i all fall.

Jag måste även berätta att jag trivs mycket bättre just nu i "Luffar-Veronica" än "Låtssas-vara-arbetskvinnan-Veronica". I måndags när vi hade övernattat på hundklubben, och jag och Josefine kom fram till tågstationen som vi gått till, kände jag mig verkligen som "Luffar-Veronica". Jag kom i leriga skor, smutsiga mjukis byxor, en fleectröja, uppsatt hår, höll i en gammal filt och hade självklart med mig Baccus och ett leeande på läpparna. Så tror jag även att Josefine kände sig så, där vi kom! Det är typ jätte underbart och jag längtar sjukt mycket till vår Gotlands resa.

"Den som lever helt utan galenskap, är inte så klok som han tror."

v

Vi leker att det är sommar

Påskdagen 12 April spenderades på klubben med underbara vänner, 17+ grader och strålande sol. Det var nämligen jag, lisa, lisa, madeleine och josefine + hundarna baccus, zilla, sindra och stina som sprang omkring på klubben, tränade massa och låg även ó schteekte. Det blev en riktigt härlig dag, som jag hade vaknat upp med kännslan att det skulle bli. Man kan verkligen göra det till vad man vill att det ska bli. För någon härlig kännsla hade jag inte somnat med kvällen innan. Sommar på klubben, med hundträning, gemenskap och sol <3


Foto: Madeleine Häggkvist Sommaren 2008

Påsken "är" glad och färggrann. Det är något jag förknippar den med. Massa påskfjädrar och söta små påskkärringar, påskpynt överallt och "god" mat. Ja och som alla andra högtider så säger ju folk glad påsk, god jul eller glad midsommar! Det har den också varit :-) Jag blev verkligen jätte glad då en busschaför (som jag förknippar som otrevlig) hälsade mig glad påsk. Men varför inte vara trevlig året om och ha en liten period då man får vara mindre trevlig? Jag vet påsken firas inte för att vara trevlig, men de flesta högtiderna känns som det är det viktiga i det hela.


Vi fick vårkänslor
Vi grillade
vi fick vår energi och spratt

♥ v


Sigge-syrra!



SÅ-JEWLA-AVUNDSJUK-JAG-ÄÄR :D

Grattis älskade syster :D <3



Var nöjd med allt som livet ger...



Ett lov, ett påsklov har börjat. Mitt första lov, verkligen lov har börjat. Jag har inget planerat bara lite tankar om sköna saker som att träna med vovven och umgås med vänner. Sedan tillkommer ju det mesta i efterhand.

Det blir verkligen vad man gör det till, har jag fått lära mig! Jag vill lära mig så mycket som möjligt. Huvet och kroppen sitter ihop, det är något man också kan tänka på. Sedan att uppskatta små saker. Jag har aldrig gillat Kolsva. Men jag är född och uppväxt här och det får jag lära mig att leva med. Jag kan ju alltid glädja mig med att det är otroligt skönt att jag hittar vad man ska ha och vet vart allting finns på Kolsva Handel Ica Supermarket, hihi. Jag saknar det inte men det finns en liten, liten hat-kärlek till denna håla måste jag erkänna. Underbart var det att träffa Amelie som jag känt sedan dagis på Kolsva Handel.  På väg till bussen idag i Forshaga när vi gick, för att åka hem-hem grät jag en skvätt och tänkte för varje steg jag tog jag vill inte, jag vill inte åka här-i-från. Jag saknar inte att komma hem till Kolsva, men jag uppskattar det. Vill man något så det till att det blir så. Jag ville verkligen att det skulle bli en fin kväll och det blev det. Vilken tur att jag även har kvar stjärnor i taket här så jag inte splittrar på mig själv allt för mycket. Imorgon skall jag träffa dem underbara.

Just because it is doesn't mean that it soult be!
v

Kortslutning



Kortslutning. Det finns så mycket att skriva. Så mycket tankar.
Jag kan ju säga att jag ogillar starkt bilddagboken och msn för tillfället. Tur jag har bloggen (y).

Längtan och Saknad. Vad heter det man gillar eller ogillar... nu?

Saker och ting skall hända och det har hänt. Vad är det som händer.
Det blir verkligen vad du gör det till och det är vad det blir.

Life is like a box of chocolate, you never know what you gonna get! (Från Forrest Gump)

Konkret fakta kommer sen. Det här är ganska intressant. Ordet sen. Klura på det du ;)

Puss.
ps. kortslutning var det -.-'

RSS 2.0